10 věcí, o kterých si nevěsty myslí, že je musí dělat, ale nemusí

Jasně, je to jen Váš den, vše by mělo být podle Vašich představ. Ale opravdu neexistuje někdo, kdo by to podle Vašich představ udělal za vás tak, abyste si svůj den D užila naplno, bez starostí a stresu? Samozřejmě, že existuje! A my vám navíc zdarma a jednoduše radíme, jak si to zařídit co nejefektivněji.

Přinášíme vám seznam 10 věcí, o kterých si nevěsty myslí, že je musí dělat:

stokrát se jít podívat na místo obřadu, aby zjistily, co skýtá za nástrahy a překvapení 

Ne! Tohle dělat nemusíte. Vyberte si ideální místo s ochotným a schopným personálem, stačí jedna informativní schůzka, kde vám řeknou vše důležité. Pokud schůzku nenavrhnou sami, trvejte na ní a chtějte zodpovědět všechny otázky. Ideální je samozřejmě také kontaktovat kamarádku, která na stejném místě už svatbu měla, aby vám řekla své dojmy. Tohle vše pro vás však zajistí i svatební koordinátorka, která vám díky bohatým zkušenostem dá řadu cenných tipů.

spát noc před svatbou odděleně

Ale no tak, jsme přece v 21. století! Ano, pokud tohle považujete za smysluplný zvyk, který chcete dodržet, nikdo vám nebrání. Pokud však chcete prožít společné chvíle před vaším dnem spolu, vykašlete se na přežitek v podobě tohoto zvyku. Budete oba moc nervózní, natěšení, zvědaví a plní očekávání, tak proč se o tyhle nevšední chvíle společně nepodělit?

koupit si svatební šaty

Opravdu vám nestačí si je zapůjčit? Pokud máte zbytečných 50 tisíc a chcete mít ze svatby další artefakt, pak si šaty kupte. Ale v tomto případě doporučujeme zaletět si na nějaký supermega veletrh třeba do Barcelony, ať nekupujete zajíce v pytli z Číny. Samozřejmě známe nevěsty, který si koupily nádherné šaty za pár tisíc a byly v nich jako princezny, ale také známe spoustu těch, které to štěstí neměly a na poslední chvíli sháněly něco, co se snad ani sehnat nedalo. Nekažte si ty nejlepší okamžiky příprav – obejděte půjčovny, poraďte se s kamarádkou, maminkou nebo i babičkou. Pak si šaty několikrát zkuste, nechte si je upravit podle vašich potřeb a nezapomeňte zkoušet s botami!

milionkrát hystericky obvolávat všechny, kteří mají na svatbě zajistit nějakou služby

Vyberte si ověřené profesionály v oboru, na které se můžete na 100% spolehnout a nemusíte plašit. S těmi, kteří vám budou nejblíže, si dejte schůzku – třeba fotografa a kameramana byste měly poznat osobně! A s hudebníky, floristkou, řidičem nebo servírkou nechte komunikovat vaši koordinátorku. A nezapomeňte, že den před svatbou a ve svatební den máte jako nevěsta přísný zákaz zvedat jakékoliv cizí telefony! Pokud se teď něco nedaří, vyřeší to koordinátorka a vy o tom ani nemusíte vědět.

vybírat si účes na internetu

Jste si jistá, že to, co nosí Jeniffer Aniston vám bude slušet taky tak? Každý má přece jiný typ obličeje a o vlasech jako takových ani nemluvím. Nechte si poradit od kadeřnice a vše si vyzkoušejte pokud možno v podmínkách, které očekáváte na svatbě (třeba celý den v úmorném vedru). Pokud nosíte 25 let patku nalevo, těžko vám teď bude držet napravo, aniž by byla potřeba tuna laku.

nakupovat dekorace a pak je zběsile prodávat na bazarech

Ona je to stuha tam, balónek sem, pár metrů organzy, nějaké ty svícny, svíčky a vázy a hopla – deset, dvacet tisíc je v tahu. Spoustu z těch věcí navíc už zřejmě nikdy neupotřebíte, takže připravit, nafotit, vložit na svatební bazárky a když se prodej vydaří, běžíte na poštu zboží odeslat. Není to ale zbytečná ztráta času a nakonec i peněz? Doporučujeme vypůjčit si dekorace v rozsáhlých inventářích agentur. Mají široký výběr a velmi přívětivé ceny.

šetřit na fotografech

Hodně mých přátel – fotografek a fotografů má rozličný názor na to, zda tzv. „foťáky“ hostit obědem nebo ne. Někteří zastávají názor, že jsou lidi stejně jako ostatní a mají prostě hlad ať chtějí nebo ne a je základní slušností je pohostit. Jiní to ale berou tak, že jsou prostě v práci a v plném nasazení a nemají na jídlo ani čas, ani pomyšlení. Proto pokud si nejste jisti, zeptejte se přímo těch svých fotografů, není na tom nic špatného a jistě vaši snahu ocení. Pokud ovšem zmiňuji šetření, není to o jídle. Je potřeba jednoduše shrnout, že dobrý fotograf něco stojí. Navíc v současné době platí, že dva jsou lepší než jeden, protože každý má jiný náhled na situaci. A dva lidi pak také stojí víc než jeden. Ale vyplatí se to! Pokud nemusíte, nezkrouhněte rozpočet na foto na minimum. Když si necháte nafotit jen obřad, kde pak budete mít památku na ranní přípravy nevěsty a ženicha a zábavu na odpolední párty? Nakonec si uvědomíte, že 12 hodin může být i málo, takže pozor: říkáme vám to rovnou, nešetřete na fotografech, nevyplatí se to!

mít svědkyni jako koordinátorku

Je to vaše nejlepší kamarádka, dokonale vás zná a vzájemně si maximálně důvěřujete. Ale právě proto byste na ni neměla navěsit veškerou odpovědnost za tak důležitý den! Vězte, že i když se připravíte sebelépe, stejně se může cokoliv zvrtnout (a s největší pravděpodobností se i zvrtne, to je prostě život), ale nechcete přece, aby si drobné komplikace dávala za vinu právě vaše svědkyně. Nechcete, aby měsíc před svatbou nespala, neustále vám volala a ujišťovala se, že na nic nezapomněla. Nechcete, aby přišla o váš velký den s kruhama pod očima a vyděšeným výrazem a při obřadu za vámi stála jako na trní. Tohle prostě nikdo nechce. Vaše kamarádka, svědkyně ani maminka se ale v tak důležité roli nedokážou uvolnit. Proto ať vám poradí s důležitými rozhodnutími, ať si krásný den užijí plnými doušky s vámi, ale koordinaci přenechejte profesionálovi.

radit se s nastávajícím o svatebních detailech

Pravděpodobně je mu jedno, jakou barvu má výzdoba, jestli budete mít takovou nebo makovou slavobránu. Ne, že ho takovými drobnostmi dočista otrávíte! Správný chlap chce vědět kde, kdy a jak oblečen má být, ale konzultovat s ním květiny? S nějakým šťourou možná, ale většina chlapů se připravuje po svém a vaše nadšení pro barevné stuhy nesdílí. Není žádný patent na to, jaký pánský přístup ke svatebním přípravám je nejlepší, ale osobně velmi oceňuji muže (jakožto i mého vlastního) za to, že jim záleží hlavně na tom, aby se to všechno líbilo nám, holkám.

v den svatby nejíst a nepít

Možná na to prostě v tom sledu událostí nemáte ani pomyšlení, možná se obáváte, že po sklenici vody natečete jako meloun a už nebudete tak krásná jako včera. Ať jsou vaše argumenty sebelepší, musíte se hecnout a ráno do sebe něco nasoukat. Ideálně něco, co snídáte obvykle, protože až vám babička vnutí chlebíček pro návštěvy, nejspíš vám neudělá nejlíp! Než vás kadeřnice učeše, vizážistka nalíčí, fotograf vyfotí a otec naloží do nazdobeného auta, budete mít hlad jako vlk. Bude vás polévat studený pot a v žaludku ucítíte křeče. Opravdu chcete před oltářem myslet na to, že jste si měla zakousnout aspoň banán? Ne, ne a ne! A jestli si myslíte, že stačí jedno kafe nalačno, tak nestačí. A holky, já vím o čem mluvím, na své svatbě jsem nejedla skoro ani oběd. A výsledek? Při cestě ze zámku na párty jsem se solidně poblinkala v autě. Naštěstí byl můj novomanžel pozorný gentleman a bryskně mi podal tašku a podržel vlasy.

Přeji vám krásné svatební přípravy a ještě krásnější svatební den!

Vaše Alča S.

zpět