Svatební holubičky na každou svatbu?

Možná si myslíte, že pokud budu psát pár slov o svatebních holubicích, nikdy to nebude objektivní. Myslím ale, že to dokážu!

Rozhodně se dá hovořit o tradici, ta historická je nasnadě – už dlouhý čas jsou bílé holubice symbolem klidu a míru, zároveň jsou si věrné a proto je jasné, že na svatby se prostě hodí. U nás na severu Čech je už také tento zvyk považován za tradiční (cítí se hrdě) a to hlavně proto, že Svatební holubi Most jsou právě v polovině 4. sezóny na trhu!

Jak to všechno začalo? Při pořádání diamantové svatby pro své prarodiče jsem objevila díru na trhu – v severních Čechách nikdo holoubky nepůjčoval, jela jsem si pro ně tenkrát do Prahy a pak jsem na stejné místo zase vezla zpět klec, takže tahle služba mě vyšla na více než 3000 Kč. Napadlo mě proto, že bych tuto díru na trhu mohla zaplnit, ale svému nápadu jsem zas tak moc nedůvěřovala. Ale naštěstí mě manžel přesvědčil, že všechno je možné. S kamarádem jsme na koleni vytvořili web a já jsem investovala nemalou částku do naší první klece. Tuto klec používáme ještě dnes a troufám si říct, že to byl dobrý nápad, protože podobnou nikdo na trhu nemá!

Musím se přiznat, že ze začátku mi bylo trochu žinantní se chlubit tím, že dělám takzvaně „do holubů“ a že jsem vrchní „holubářka“ široko daleko. Jenže když to teď s odstupem bilancuji, rozhodně se není za co stydět. Vybudovala jsem podnik s tradicí, naši službu jsme poskytli už na stovkách svateb a udělali tak radost mnoha párům a snad jim i přinesli mnoho štěstí do manželství. Za nedlouho spustíme už 3. verzi stránek, bude zas o něco hezčí a přehlednější. Máme celý arzenál klecí a zdobení na ně, takže můžeme vyjít vstříc všem požadavkům našich klientů. Máme dokonce i klece ručně vyráběné, takže zcela originální a nenapodobitelné.

V čem tkví ten úspěch? Proč ještě nikdo nezačal nabízet stejnou službu? Konkurence samozřejmě je, bohužel, ne všichni mají ve své práci koníčka tak jako my, proto je problémem číslo 1 fakt, že někteří „konkurenti“ půjčují holubičky, které nejsou poštovní a nedokážou se tedy vrátit domů. Jejich osud je tím zpečetěn a jsou odsouzeni k záhubě. Jistě, že takový holub stojí méně práce a peněz, zato zisk je o to větší, ale může tohle dělat někdo, kdo je humánní? Ne, jen peněz chtivý pseudochovatelé, nebo lépe řečeno množitelé holubů. Nevím jestli je fér ukazovat prstem na někoho takového, ale já proti takovým prostě chci varovat. Např. pan XY z Litoměřic, má spoustu inzerátů na internetu, holoubky vám snad za malý příplatek i doveze do Mostu a dalších měst, ale když se ho zeptáte, zda se jeho holubi vrátí, řekne něco v tom smyslu, že „nevrátí, ale najdou si někde hezké místečko a budou tam žít šťastně až do smrti“. Ne! Takhle prostě příroda nefunguje a my apelujeme na to, abyste si na podobné „podnikavce“ dali pozor.

Více o službě vypouštění svatebních holubiček se dočtete ZDE nebo na www.svatebniholubimost.cz 

Pokud vás svatební holubičky zaujaly, můžete se stát také fanouškem našich Facebookových stránek.

Vaše Alča S.logo

zpět