Házet či neházet svatební kytici?

HÁZENÍ KYTICE je tradiční záležitostí už dlouhou dobu. Jak je to ale s trendy, typy a barvami svatebních kytic, které jsou právě teď IN? Odpovědi najdete v našem článku.

Glamélie, převislá kytice, žezlo, rukávník či biedermeier. To všechno jsou typy vazeb svatebních kytic. Podle všeho to vypadá, že hitem 2017 bude opět právě biedermeier, pojmenovaný po uměleckém směru a životním stylu 1. poloviny 19. století. Jedná se o květinovou vazbu ve tvaru polokoule, jejíž průměr se pohybuje okolo 20 – 25 cm. Je v podstatě nadčasovou záležitostí, proto se nemusíme bát, že výběrem této vazby něco pokazíme – naopak, se svatebními šaty většinou výtečně ladí.

Znamená to, že trendy se v tomto oboru závratně nemění? „Nevěsty v dnešní době většinou chodí objednávat květiny s maminkami a kamarádkami či družičkami. Přináší si buďto své obrázky nebo kytice stažené z internetových stránek.“ popisují Petra a Pavla, dvojčata z obchodu U dvou květinek v Mostě. S nevěstami se floristky domlouvají osobně, ale čím dál tím víc i prostřednictvím Facebooku.

Jaké barvy kytice nejčastěji volíme? „Stálicí je bílo růžová kombinace s více odstíny růžové od těch pastelových až po sytě pink. Stále se drží i kombinace fialovo bílá. Navíc teď začínají jít do popředí i pivoňky a pivoňové růže. Některé nevěsty si troufnou i na luční květiny. Podle aktuálních trendů z televize vyrábíme i věnečky do vlasů a košíčky pro družičky.“ doplňují Petra a Pavla.

V případě, že se rozhodnete využít koordinace svatby agenturou Maggie´s, zajistíme pro vás i kompletní nejen květinovou výzdobu svatebního místa včetně slavobrány, dekorace slavnostní tabule i vozů. Květinářství i styl dekorací si vybíráte sami, agentura se jen postará o přípravu a realizaci tak, aby v den D vše probíhalo přesně podle vašich představ.

Házení kytice není až tak častý zvyk, jako třeba nošení podvazku. Avšak dodnes se s ním můžeme setkat. Nevěsty si často nechávají pro tento případ vázat rovnou dvě kytice – jednu, kterou si ponesou před oltář a druhou, kterou budou házet mezi svobodné kamarádky. Která z nich kytici chytí, vdá se do roka a do dne.

A co vy, nevěsty? Necháte/nechaly jste si svoji svatební kytici na památku nebo jste ji házely? Jak vazba vypadala? Napište nám a posílejte fotky nebo komentujte kytice v galerii na našem Facebooku!

bouquet-691862_960_720

zpět